Afgelopen zaterdag vertrokken enkele karateka’s van karate- en muay thaischool Alken naar Mittersill in Oostenrijk. Hier namen ze deel aan de Europacup wedstrijden.

Zwaar bezette toernooien

Aan de Europacup namen 528 karateka’s deel uit 21 landen. Enkele karateka’s vertrokken naar Differdange in Luxemburg om daar deel te nemen aan het Luxemburg Open. Hier kwamen 734 karateka’s uit 17 landen naar toe. Beide toernooien waren zwaar bezet.

Mittersill

De gebroeders Jolano en Anthonie Lindelauf behaalde een zeer goed resultaat in het Oostenrijkse Mittersill. Jolano veroverde in de gewichtsklasse -61 kilogram (16-17 jaar) goud. In de finale was hij te sterk voor de Zwitser Eugster. Hij won met 7-0. Zijn broer Anthonie verloor in de finale met 3-1 in leeftijdscategorie 12 tot en met 13 jaar. Anthonie ging met zilver naar huis.


foto: Jolano Lindelauf (links) in actie

Differdange

In het zuiden van Luxemburg behaalden Denzel Engin, Romana Plettenberg en Nashka Kuhnen medailles. Engin veroverde goud in de -61 kilogram klasse door in de finale met 8-0 te winnen van Juan Tarazona uit Luxemburg. Plettenberg strandde in de finale op de Duitse Beer. Ze won zilver in de -50 kilogram klasse in de leeftijdscategorie onder de 12 jaar. Kuhnen kwam voor het eerst uit in een oudere leeftijdscategorie. Ze nam het op tegen grotere en zwaardere opponenten. Kuhnen trok alle registers open en vocht zich naar de finale. Hier moest ze echter haar meerdere erkennen in haar 10 kilogram zwaardere opponente Lena de Nazare. Kuhnen won zilver.