Zaterdagavond was alweer de tiende editie van dit kickboksevenement in de sportschool van Muay Thai & Boxing Gym Goch. Om even jullie geheugen op te frissen hier wat achtergrondinformatie over deze school: Kamal el Amrani en Stefan Leko hebben de gym een tijdje gerund. Ook Peter Aerts heeft hier nog getraind. Momenteel is Andre Gutz, voormalig A-klasse vechter, de trainer en tevens promotor van het evenement van gisteravond. Hans Stringer verzorgt hier de MMA-lessen. Ron van de Ven is tevens betrokken en deed onder andere de matchmaking. Hierop waren 24 partijen te vinden waaronder een 4-mans C-toernooi, vier B-klasse partijen en een A-partij voor de Duitse titel . Het was een sfeervolle, gemoedelijke avond met natuurlijk….braadworsten!!

De eerste B-partij voor de pauze was die tussen Güven Güden (MTBG) en Mircea Andronache van Queensburry-Team uit België. Güven had de zwaardere stoten in huis, maar Mircea bleef goed combineren. In de tweede ronde was er echter geen houden meer aan voor Mircea. Hij werd twee keer aangeslagen door Güven en verloor op TKO.

Na de pauze begon het C-toernooi waarin Yasin Lees (Mattiz Gym) in de eerste partij te sterk was voor Muhpundu Raf (Queensbury-Team). In een harde, over en weer gaande, tweede partij won Ridwan Güden (MTBG) van Omar Aumaj (Gym Haarlem). De finale ging dus tussen Ridwan en Yasin die elkaar niet bepaald spaarden. In de eerste ronde gaat Yasin neer door een rechtse directe van Ridwan. Ridwan is in de tweede ronde weer gevaarlijk met zijn stoten en na een down en een hierop volgende stotenregen gooit Mohamed Adroun van Mattiz Gym de handdoek in de ring. Winnaar door opgave en hiermee winnaar van het C-toernooi: Ridwan Yasin van MTBG.

De Belgische B-klasse tweeling Donny en Dareel Blommaert komt er tegen respectievelijk Jusef Moujahid (Mattiz Gym) en Reda Narain (FFC Carbin) niet goed vanaf. Donny verliest op punten en Dareel heeft het zwaar tegen Reda. Dareel Blommaert gaat na 30 seconden neer door een harde linkerhoek. Hij is even weg, maar staat weer op om vervolgens een regen van knieën en stoten te moeten incasseren en te verliezen op TKO.

In het gevecht om de Duitse titel stonden Sadam Zumeri (MTBG) en Chong Pralonaram (Manggonjuk Gym) tegenover elkaar. In twee weken tijd zeiden er twee tegenstanders van Sadam af, waaronder Emre Altentas. De Thai Chong was bereid om de titelstrijd aan te gaan, maar leek over het hoogtepunt van zijn carrière heen te zijn en vocht afwachtend en eenzijdig. Sadam Zumeri was actiever en vocht gevarieerder, maar kon ook niet echt zijn stempel op de partij drukken. Sadam won uiteindelijk de partij tot grote vreugde van het publiek uit Goch.

Al met al was het een zeer soepel verlopen, sportieve avond met een aantal leuke partijen en…de braadworsten waren lekker!! Osu!

Rens Boeijen

 

  Naam Sportschool result Klasse Naam Sportschool result
1 Macy Van de Haar Mattiz-Gym (NL) WDO J Tabea Darmstädter Versus Gym (G)  
2 Marinov Emra Queensburry-Team (B) WOP J Daniel Dekker  MTBG-Goch (G)  
3 Abderrahim Ouraou Mattiz-Gym (NL) WOP J Mohammed Amin Versus Gym (G)  
4 Jassin Masdach Team Wijchen (NL)   J Botan Güden MTBG-Goch (G) WOP
5 Roan Korver Mattiz-Gym (NL)   J Jelle Blommaert  Queensburry-Team (B) WOP
6 Viktor Neumann MTBG-Goch (G) DRAW N Kashif rezai Asia falken  
7 Boy Menting Team Gennep (NL) WOP N Mass Joeffrey Phoenix (B)  
8 Danny Smit Gym Haarlem (NL)   N Max Derks Team Gennep (NL) WOP
9 Özdem Demirli MTBG-Goch (G) DRAW N Umut Karatas Phoenix (B)  
10 Gerrit Beumer Scorpio-Gym (NL)   C Chaki Abdel Gym Haarlem (NL) WOP
11 Güven Güden  MTBG-Goch (G) WTKO B Mircea Andronache  Queensburry-Team (B)  
12 Muhpundu  Raf Queensbury-Team (B)   Tour/Ckl Yasin Lees Mattiz-Gym (NL) WOP
13 Ridwan Güden MTBG-Goch (G) WOP Tour/Ckl Omar Aumaj Gym Haarlem (NL)  
14 Edgar Minasian Gym Haarlem (NL) WOP N Silvia Antoine Queensburry-Team (B)  
15 Sedat Ezer MTBG-Goch (G)   N Mourad  Team FFA (NL) WDO
16 Elias Rahbioui Phoenix (B) WOP N Nicky van Boxtel Team Wijchen (NL)  
17 Iwan Kalinin MTBG-Goch (G) WOP N Morabet Mohamed   Queensburry-Team (B)  
18 Tobias Akkermann MTBG-Goch (G) WTKO B Domino Ross Versus Gym (G)  
19 Jusef Moujahid  Mattiz-Gym (NL) WOP B Donney Blommaert  Queensburry-Team (B)  
20 Alex Menke  MTBG-Goch (G)   N Delano Schultz Team FFA (NL) WKO
21 Jeroen van Diemen Gym Haarlem (NL) DRAW C Hendouf Mohamed Queensburry-Team (B)  
22 Reda Narain FCC Carbin WTKO B Dareel Blommaert  Queensburry-Team (B)  
23 Yasin Lees Mattiz-Gym (NL)   Finale Ridwan Güden MTBG-Goch (G) WDO
24 Sadam Zumeri MTBG-Goch (G) WOP A Chong Pralonaram Manggonjuk Gym