Op 14 juli nemen de kemphanen David Haye en Dereck Chisora het tegen elkaar op in het voetbalstadion van West Ham United (Upton Park). David Haye kan zich geen betere tegenstander wensen.

“Langzaam pak slaag”

“Hij is een ideale tegenstander voor mij. Ik ben zo blij dat hij een goede kin heeft. Als hij die niet had, sloeg ik hem er al in de eerste ronde uit. Dit betekent dat ik hem een langzaam pak slaag geef. Ik probeerde hem knock-out te slaan in München en dit is de kans voor mij om hem het zwijgen op te leggen,” aldus Haye.


foto: David Haye (rechts) deelt een rechterhoek uit aan Dereck Chisora in München

“In juli geef ik je een pak slaag”

Chisora laat uiteraard ook van zich horen. “Ik mag hem niet. David, je moet zorgen dat je stijl krijgt. Dat was een gelukstreffer die hij me gaf in München. David: je staat nu met 1-0 voor, maar in juli geef ik je een pak slaag.” De manager van Chisora, Frank Warren, gaf aan dat hij de British Boxing Board niet wilde passeren. “Dit is niet het einde van het Britse boksen. Ik geloof erin dat het evenement uitverkocht zal zijn. Er gebeuren veel ergere dingen in de sport dan wat er hier gebeurt. Er zijn geen aanklachten ingediend tegen Haye of Dereck voor wat er gebeurd is in München. De hoorzitting is verplaatst naar juli zodat Dereck zes maanden niet in actie kon komen. Als hij een football speler was, mocht hij 24 wedstrijden niet in actie komen. Hij is de helft van zijn gage kwijtgeraakt in München. Het gevecht is geldig verklaard door het bestuur in Luxemburg. Zij hebben dezelfde regels als het British Boxing Board of Control. Het is het grootste gevecht van het jaar,” aldus Warren.