Ton Dunk, trainer en begeleider van Marichelle de Jong, zal op het wereldkampioenschap boksen voor dames dat de komende week in China begint, ook de coaching van Nouchka Fontijn op zich nemen. Robert Nokhai zal hem daarbij assisteren.

De Nederlandse Boksbond is verheugd dat Ton Dunk de begeleiding van Nouchka Fontijn wil overnemen van Arnold Vanderlyde. Ton Dunk trad ook als coach van haar op tijdens het Europees kampioenschap vorig jaar in Rotterdam waar zij een zilveren medaille won.

Voor Nouchka Fontijn staat veel op het spel. Zij moet zich in China kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen. Om dat doel te bereiken moet zij eindigen bij de eerste drie deelnemers uit Europa en de eerste acht van de wereld.

Marichelle de Jong wil in China in de gewichtsklasse tot 69 kg wereldkampioen worden. Zij staat eerste op de wereld-ranking in deze klasse. Ook Jessica Belde doet mee in de klasse tot 60 kilo en kan zich ook kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Mocht een van de dames zich weten te plaatsen dan zal Ton Dunk, op verzoek van de sporters, ook de begeleiding op zich nemen in London.