Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Lennox Lewis, steunt de British Boxing Board of Control in hun pogingen om het gevecht tussen David Haye en Dereck Chisora te cancelen.

Rare nasmaak

De inmiddels 46-jarige Lewis was eind jaren 80 tot de begin jaren van de 21e eeuw een zeer succesvolle bokser. Zo wist hij van de grote der aarde te winnen waaronder van Evander Holyfield, Mike Tyson en Vitali Klitschko. Dit is wat Lewis te zeggen had over Dereck Chisora: “Chisora deed een paar slechte dingen, hij sloeg zijn tegenstander in zijn gezicht, hij spuwde water in het gezicht van een andere kampioen (Wladimir Klitschko), slaan met een fles in zijn hand en als klap op de vuurpijl een andere bokser (David Haye) bedreigen om hem neer te schieten. Het laat een rare nasmaak achter en ik ben blij dat de British Boxing Board of Control actie onderneemt.


foto: Lennox Lewis in gevecht met ‘Iron’ Mike Tyson

Verleden

Als je kijkt naar het gedrag van Lewis in het verleden, kun je je afvragen waarom hij zich zo opwindt over Dereck Chisora. Kijk naar onderstaande beelden en oordeel zelf.