UFC zwaargewicht vechter Stefan Struve kreeg eerder deze week een nieuwe tegenstander aangewezen voor het UFC 146 evenement. In eerste instantie zou ‘Skyscraper’ het opnemen tegen Mark Hunt, hij viel echter uit door een blessure.

Raar moment

De UFC had al snel een nieuwe vervanger geregeld namelijk de 34-jarige Amerikaan Lavar Johnson. Dit is wat Struve te vertellen heeft over zijn opponent: “Het nieuws kwam op een raar moment. Ik was bij mijn vriendin thuis om een vakantie uit te zoeken voor na het gevecht. Mijn manager stuurde mij een bericht waarin stond dat ik hem met spoed moest bellen omdat Mark Hunt geblesseerd was en daardoor niet in staat was om te vechten. Op dat moment raakte ik een beetje in paniek. Ik wou niet dat mijn hele trainingskamp voor niets was geweest. Gelukkig vertelde mijn manager mij dat ze al een nieuwe tegenstander hadden gevonden, namelijk Lavar. Dat wordt een cool gevecht.”


foto: Lavar Johnson

Uitdaging

Over zijn nieuwe tegenstander heeft Struve alleen maar lof. “Johnson is voor mij net zo’n uitdaging als Hunt was. Ik waardeer het dat hij invalt. Lavar een is grote sterke jongen die graag staand vecht. En zijn takedown is ook goed ontwikkeld. Ik vind dat Mark een betere takedown verdediging heeft dan Lavar en dat maakt het een leuk gevecht voor mij.”