Zondag 20 mei vond de tweede editie plaats van het kickboksevenement “Inner Spirit” in cultureel centrum De Pas in Heesch. Het evenement werd georganiseerd door Parris en Zolingen Sportmanagement. Deze middag gaven veel pupillen van lokale sportscholen als Team Kraus, Team Parris en FC Den Bosch acte de presence. Er stonden uiteindelijk 23 partijen op de matchmaking waaronder twee mooie B-partijen en een paar C-partijen.

Gradus Kraus was ook vandaag weer van de partij. Natuurlijk onder leiding van zijn vader Albert Kraus. Hij kreeg tegenstand in de vorm van Sebastiaan Raster van Marris Gym die zijn eerste kickbokspartij vocht. Sebastiaan had echter al wel een aantal Taekwondo partijen weg en hij en zijn trainer wilden toch aantreden tegen de meer ervaren jeugdvechter Gradus. Sebastiaan hield in het begin goed stand met vele goede zijwaartse trappen, maar Gradus Kraus kwam boksend steeds beter in de partij en wist uiteindelijk toch de winst binnen te slepen.

Voor de pauze stond de eerste B-partij op het programma tussen de getalenteerde vechters Ilias Boulaid (FC Den Bosch) en Lesly Risa (Gym Alkmaar). Deze wedstrijd werd gevochten op een zeer hoog tempo. Ilias liet heel solide kickbokswerk zien en varieerde met goede combinaties. Lesly Risa schakelde een tandje bij nadat hij een onreglementaire knie in het kruis kreeg, maar kon een overwinning van Ilias Boulaid op punten niet meer voorkomen.

De eerste C-partij na de pauze ging tussen Nicky van Boxtel van Team Wijchen en Sohrab Ajiz van Thai Gym. Deze partij ging over en weer totdat Sohrab inviel met een harde rechtse directe die ervoor zorgde dat Nicky neerging. Nicky werd door de scheidsrechter in de stabiele zijligging gelegd en kwam na enige tijd weer bij. Hiermee schreef Sohrab Ajiz een KO overwinning op zijn naam en kreeg Nicky van Boxtel een W.F.C.A. startverbod voor acht weken.

De laatste B-partij van de avond ging tussen Peter Janssen (Team Kraus) en Jay Leito (Bulls Gym). Jay leek de eerste twee rondes op een overwinning af te stevenen, maar Peter Janssen bleek een diesel te zijn en bezorgde Jay in de derde ronde 8 tellen door een rechtse directe waar Jay vol inliep. Dit bleek het keerpunt. De partij ging er vanaf dit moment knallend aan toe en ook het publiek begon van zich te laten horen. Na een zinderende vijfde ronde mocht Peter Janssen zijn handschoenen heffen.

En zo kwam er weer een einde aan deze mooie kickboksmiddag in Heesch. Errol Parris en Richard van Zolingen, bedankt voor de goede zorgen en tot de volgende keer, osu!

Rens Boeijen

 

  Rode hoek         Blauwe hoek      
  Voornaam Achternaam Sportschool result Klasse Voornaam Achternaam Sportschool result
1 Sara el bouinani Fightclub 030 WOP J/D Chelsea Schmikdke Top Fit Geldrop  
2 Zumra acikgoz Team Parris   J/D Naomi Muller Marris gym WOP
3 Kevser Mermer Team Parris   J/D Lavande Verhaart Gym alkmaar WOP
4 Hsumeray demircan Team Parris DRAW J/D Sanne Smits Team Wijchen  
5 Giel Zwaan SC Balance DRAW J Orlando Insulani Team Kintaiko  
6 Gradus Kraus Team kraus WOP J sebastaan Raster Marrisgym  
7 Mounir Tout Team Suboxer WOP J Abderahim Ourarou Mattiz gym  
8 Rostam Nazari Quin gym   J Piet Kortland Team Edhart WOP
9 Soraya van ramelen Team Parris WOP J/D Sanne Franken Team suboxer  
10 Annowar Oulee Fightclub 030   J Ousama Boudris Maach gym WOP
11 Roy Sanders Top Fit Geldrop   N Julien Latreille Thai gym WOP
12 Alwin v Tevellen Team Wijchen DRAW N Ted verwegen Team Peco  
13 Ilias Boulaid FC Den Bosch WOP B Lesly Risa Gym alkmaar  
14 Marwan el ajjouri Team Kintaiko   N Marouan hamouti Fightclub 030 WOP
15 Nicky van boxtel Team Wijchen   C Sohrab Ajiz Thai gym WKO
16 Waijs Ajiz Thai gym WOP C Sadeq Azizi Quinn gym  
17 Ivo van den Elsen Team kraus   C Rachid van poppelen Bulls gym   WOP
18 Gaby van Heeswijk Team iron   C/D Leyla Brouwer KB Komen WOP
19 Annelies Koeman SC Balance   C/D Nikki van bezouw Team iron WOP
20 Peter janssen Team kraus WOP B Jay  Leito Bulls gym    
21 Wim Luijx Team iron   C Roshan Nazari Quinn Gym  WOP
22 Yassin  Lees Mattizgym   C Burak Sahin Quinn Gym  WOP