De organisatie van de Ben Bril Memorial heeft de World Boxing Union verzocht om de Nederlandse profbokser Gevorg Khatchikian kandidaat te mogen stellen voor het vacante wereldkampioenschap in het middengewicht. Het evenement vindt plaats op maandag 15 oktober in Koninklijk Theater Carré. De reacties op dit voorstel waren erg positief.

Ben Bril Memorial

Als het meezit, kan de 24-jarige Limburger een nieuw hoogtepunt aan zijn carrière toevoegen. Hij heeft de wereldtitel bij de jeugd al in zijn bezit en wist deze ook al een keer met succes te verdedigen. De WBU is één van de mondiale boksbonden, waarvan Don Diego Poeder, destijds wereldkampioen was evenals zwaargewicht George Foreman. Voor het laatst bokste Raymond Joval in eigen land (Schermerhorn 2003) tegen de Argentijn Franseco Antonio Mora om de wereldtitel. Dit feit, bijna tien jaar geleden, illustreert hoe bijzonder deze partij moet worden. De Ben Bril Memorial, het grootste boksevenement van Nederland met profs en amateurs, heeft nog nooit een wereldtitelgevecht bij de mannen op het programma gehad.

Shalva Jomardashvili

De WBU heeft als voorwaarde gesteld dat de organisatie een tegenstander van minstens gelijkwaardig niveau moet contracteren en waaraan goedkeuring moet worden verleend. Daarom is de organisatie in onderhandeling met de 25-jarige Shalva Jomardashvili uit Georgië. Hij heeft een record van 32 overwinningen en vier nederlagen op zijn naam staan. Op 25 mei bokst Shalva in Montenegro voor de IBF-titel in het middengewicht.