Op 30 juni 2012 vindt ‘Music Hall & BFN Group present IT’S SHOWTIME 57 & 58’ plaats in Vorst Nationaal in het Belgische Brussel. Dit evenement zal in het teken staan van de laatste partij in de Benelux van niemand minder dan PETER AERTS. De drievoudig K-1 World Grand Prix-kampioen zal het gaan opnemen tegen een van de allerbeste zwaargewichtkickboksers ter wereld: TYRONE SPONG.

Aerts wordt wereldwijd gezien als een van de hardste vechters. Daarom was het geen verrassing dat hij Spong koos als tegenstander voor zijn afscheidswedstrijd in de Benelux. In een interview met IT’S SHOWTIME liet Aerts zijn vechtersmentaliteit weer eens zien toen hij sprak over zijn aankomende gevecht met Spong: “Ik had de keuze tussen een makkie en Spong. Ik heb liever het risico dat ik verlies, en ten onder ga als een man, dan dat ik een makkie pak.” Ondanks dat Aerts veel respect heeft voor Spong en een zware strijd verwacht, is hij klaar voor de strijd: “Ik ga natuurlijk proberen z’n kop d’r af te slaan.” Klik hier om het hele interview met ‘The Dutch Lumberjack’ te zien.

Op 30 juni staan er maar liefst twee IT’S SHOWTIME-wereldtitels op het spel!

In de klasse tot 70kg zal de regerend kampioen CHRIS NGIMBI zijn geliefde wereldtitel verdedigen tegen een van de allerbeste kickboksers ter wereld: ANDY SOUWER. Voor ‘The African Warrior’ zal dit een van zijn allerzwaarste beproevingen worden, maar Ngimbi is niet bang voor een uitdaging. Al vaak heeft hij gezegd dat hij alle criticasters de mond wil snoeren en dat hij daarom tegen de beste vechters wil staan. Souwer zit in een goede flow en heeft net een zege geboekt op de Spaanse Abraham Roqueñi in een rematch waar Souwer met smart op zat te wachten. ‘Souwer Power’ zal nu proberen Ngimbi te verslaan om zo de IT’S SHOWTIME-wereldtitelgordel om zijn middel te mogen gespen.

De Duitse DANYO ILUNGA zet zijn wereldtitel 95k max op het spel wanneer hij op 30 juni vijandelijk gebied betreedt. Ilunga’s tegenstander is namelijk de Belgische FILIP VERLINDEN, die een thuiswedstrijd vecht. Ilunga veroverde zijn titel in Amsterdam tegen Wendell Roche, dus hij heeft goede herinneringen aan het vechten op buitenlandse grond.

De volgende IT’S SHOWTIME-wereldkampioen die in Vorst Nationaal zijn opwachting maakt, is DANIEL GHITA. De huidige nummer 1 in het zwaargewicht zal voor de derde maal tegen de Bosnische DZEVAD POTURAK staan. De eerste twee partijen waren regelrechte veldslagen en bij de huidige 1-1 stand, zullen beiden vol voor de winst gaan! Zal Poturak bestand zijn tegen het Roemeense geweld?

Een andere rematch in het zwaargewicht is HESDY GERGES vs RICO VERHOEVEN. Gerges is de voormalige IT’S SHOWTIME-zwaargewichtkampioen en heeft onlangs verloren van Verhoeven. Gerges was het niet eens met de juryuitslag en is op zoek naar revanche!

Er staan nog meer spectaculaire partijen op de matchmaking van ‘Music Hall & BFN Group present IT’S SHOWTIME 57 & 58’, 30 juni in Vorst Nationaal in Brussel. Voor de complete matchmaking en ticketinformatie, ga naar www.fight.nl.

Kun je niet bij dit evenement aanwezig zijn, maar wil je het toch zien? Bestel de live stream via www.showtimefights.com (deze dienst is niet beschikbaar in België).