De Zweedse topbokser Anna Laurell heeft, in navolging van het Australische Boksteam, besloten om de laatste voorbereiding op de Olympische Spelen van Londen plaats te laten vinden in Rotterdam.

Van 9 tot en met 16 juli 2012 is Laurell te gast bij Rotterdam Boxing dat, in nauwe samenwerking met Rotterdam Topsport, zorg draagt voor de organisatie van het programma. Laurell komt in Londen uit in de klasse tot 75 kg. voor vrouwen.

Anna Laurell en de Australische Naomi Fischer-Rasmussen, die al eerder toezegde in haar komst naar Rotterdam, worden in hun laatste Olympische voorbereiding bijgestaan door het team van Rotterdam Boxing, Europees Kampioene Marichelle de Jong en coach Ton Dunk. De Jong, die zelf de kwalificatie voor de Olympische Spelen miste, is een waardevolle sparringspartner in de trainingen.

Anna Laurell (12/02/1980) is een van de meest succesvolle boksers ter wereld. Zij veroverde tweemaal de wereldtitel (2001 en 2005). Daarnaast wist zij drie keer de Europese titel en 4 keer de nationale titel te veroveren. Haar derde plaats bij de meest recente Wereldkampioenschappen Vrouwenboksen in het Chinese Qinhuangdao was voldoende voor kwalificatie voor de Olympische Spelen van Londen. Laurell is een van de kanshebbers op een gouden medaille in Londen.