Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Glory Sports International, eigenaar van Glory World Series, zijn concurrent It’s Showtime overgenomen had. Simon Rutz liet weten dat Mr. Kim en de K-1 hun financiële afspraken niet na kwamen. Mr. Kim reageert hierop.

“Kwam in de praktijk helemaal niets terecht”

Dit is wat Simon Rutz eerder liet weten: “In februari hadden wij ook afspraken gemaakt met Mr. Mike Kim van de K-1 om te helpen om de K-1 terug te brengen aan de top, en hiervoor zouden wij ook gewoon betaald worden. Tevens hielpen wij de K-1 om vechters te contracteren en hebben wij de K-1 in contact gebracht met een lokale promotor in Madrid om zo het K-1-evenement van mei jl. mogelijk te maken. Van wat Mr. Kim echter met zoveel bravoure aan ons bekendmaakte, kwam in de praktijk helemaal niets terecht. Vechters die in mei jl. hebben gevochten hebben tot op heden nog steeds geen geld ontvangen en de betalingstermijn is verstreken. Wederom worden de vechters niet betaald (Badr Hari en Mirko Filipovic hadden als enigen van de K-1 geëist om vooraf betaald te worden). De lokale promotor van Madrid had de K-1 geld voorgeschoten en ook dit bedrijf krijgt na honderden e-mailwisselingen dit geld niet terug. Deze lokale promotor gaat nu ook juridische stappen ondernemen.”

“Ik wil graag een aantal dingen recht zetten”

Volgens de K-1 zijn alleen de It’s Showtime vechters destijds niet betaald. Dit neemt de K-1 Simon Rutz kwalijk. “Ik wil graag een aantal dingen recht zetten. Allereerst, de betalingen aan de deelnemers van het K-1 Rising evenement in Spanje op 26 mei zijn voldaan. Enkele vechters zijn niet betaald omdat Simon Rutz hun betalingsgegevens niet heeft doorgegeven. Dit weerhoudt ons van de afhandeling van de betaling. Wij hebben Mr. Rutz meerdere keren om deze informatie gevraagd, maar zonder enig resultaat. Ten tweede, met betrekking tot de promotors in Spanje. Wij hebben de promotors vooraf betaald. Nadat het evenement was afgelopen hebben wij gewacht op de bonnen met onkosten. Dit werd zo snel mogelijk betaald. Ten derde, Simon Rutz heeft een overeenkomst getekend met K-1 Global en kreeg in februari een vergoeding volgens afspraak,” aldus K-1 Global president Michael Kim