Voormalig Strikeforce kampioen Alistair Overeem (36-11 MMA, 1-0 UFC) is klaar om zijn frustratie van zijn positieve drugstest achter zich te laten. Na een goed gesprek met UFC-president Dana White, lijkt het erop dat de UFC er hetzelfde over denkt.

“Ik zal hem zeker te grazen nemen”

Terwijl de Nevada State Athletic Comission heeft besloten dat Overeem pas eind december weer in actie mag komen, weerhoudt dit ‘The Reem’ niet van het maken van plannen. “Junior Dos Santos is de kampioen met een reden. Ik neem het tegen iedereen op die ze tegenover mij zetten. Maar ik zal hem zeker te grazen nemen, en wanneer ik dat doe, dan is hij van mij. Hij kan zeggen wat hij wil. Ik weet dat hij blij was dat het gevecht niet doorging en ik weet dat Junior Dos Santos bang voor mij is. Hij heeft altijd al geweten dat ik de grootste bedreiging voor hem ben. Hij weet dat wanneer hij tegen me vecht, ontsnappen niet mogelijk is. Hij verlaat de Octagon als verliezer,” aldus Overeem.

“Dana is een eerlijke man”

Overeem was te gast bij het UFC 148 evenement om zijn nieuwe sponsor, RIZE Engery Drink, te promoten. Dit was de eerste keer dat Overeem zich in het openbaar liet zien nadat de NSAC besloot Overeem te schorsen. Het lijkt er op dat de relatie tussen Dana White en Overeem weer beter gaat. Overeem was eerder dit jaar niet eerlijk geweest tegen Dana White over het gebruik van verboden middelen. Dana White besloot vanaf die tijd niet meer te praten met Overeem en liet UFC mede-eigenaar Lorenzo Fertitta de zaak betreffende Alistair Overeem afhandelen. “Dana is een eerlijke man. Hij is erg direct. Eigenlijk lijken wij erg op elkaar. Ik denk dat we het goed kunnen vinden. We nemen nu gewoon onze tijd,” aldus Overeem.