Met veel plezier nodigen wij u uit voor het bijwonen van een openbare training met de Olympische topboksers Anna Laurell(Zweden) en Naomi Fischer-Rasmussen (Australië), de Rotterdamsetopboksers Marichelle de Jong en Stephen Danyo en enkele talentenvan Rotterdam Boxing.

De training vindt plaats op donderdag 12 juli 2012 van 17.30 tot 18.30 uur bij Boksvereniging Van ‘t Hof (adres: Slachthuiskade 39 teRotterdam). Tijdens de training die onder leiding staat van coach Ton Dunk wordt gespard en gewerkt met de pads.

Van 9 tot en met 16 juli 2012 zijn Laurell en Fischer-Rasmussen te gast bij Rotterdam Boxing, dat in nauwe samenwerking met Rotterdam Topsport, zorg draagt voor een pre-Olympische trainingsstage in Rotterdam. Tijdens de Olympische Spelen van London 2012 komen beide dames uit in de klasse tot 75 kilogram.

Voor Stephen Danyo is het de voorlopig laatste training op Rotterdamsebodem. Hij vertrekt naar het Engelse Portsmouth dat als nieuwe thuisbasis zal fungeren in voorbereiding op zijn profpartijen voor de World BoxingOrganisation (WBO). Zijn eerste partij vindt plaats op 22 september 2012. Marichelle de Jong, die zelf de kwalificatie voor de Olympische Spelen miste, is een waardevolle sparringspartner in de trainingen.

Anna Laurell (12/02/1980) is één van de meest succesvolle boksers ter wereld. Zij veroverde tweemaal de wereldtitel (2001 en 2005) en is één van de kanshebbers op een gouden medaille in London. Haar coach John Brikell is aanwezig bij de training.

Naomi Fischer-Rasmussen (4/1/1984) is de regerend Australisch kampioene in de klasse tot 75 kilogram. Zij wordt als outsider beschouwd voor een medaille tijdens de Olympische Spelen. De hoog aangeschrevencoach Bodo Andreas is eveneens aanwezig bij de training.

Voor de pers: Direct na afloop van de training is er gelegenheid totinterviews met de boksers en de coaches.