Afgelopen weekend won Wouter Djokic in Novi Sad (Servië) de Golden Glove of Vojvodina. Dit toernooi is alleen toegankelijk voor boksers in de jeugd klasse. Voor Djokic was dit een toets moment als uitgangspunt voor de verdere wedstrijdplanning voor 2012/2013 waarin de Boksbond zich kandidaat wil stellen voor de organisatie van het Europees kampioenschap voor de jeugd. Zijn begeleidende coach was zijn vader, Goran Djokic.

Toernooi

Tijdens de eerste dag van het toernooi nam Djokic het op tegen de plaatselijke favoriet, Nenad Zamfirovic. Djokic wist deze partij op punten te winnen. De volgende dag kwam hij in de ring uit tegen Laslo Szilvai, landskampioen van Hongarije en deelnemer van het EK en WK. Laslo bokste de dag ervoor in dertig seconden zichzelf door de kwartfinale heen. Wouter bokste deze partij goed uit en won met duidelijke cijfers (8-0).

Golden Glove of Vojvodina

In de finale trof Wouter Dennis Memetovic. Deze kampioen uit Joegoslavië met internationale ervaring op het EK en WK was wel een tegenstander waar Wouter zich goed mee kon meten. Aan het eind van de eerste ronde was de score 2-2. Dennis Memetovic bokste goed en liet zich niet makkelijk raken. Wouter moest meer druk zetten om tot scoren te kunnen komen en zette hierdoor de score op 6-2 in zijn voordeel. In de derde ronde gaf Wouter nog wat extra en wist met harde combinaties zijn tegenstander in problemen te brengen. Een 10-2 eindscore leverde Wouter goud op. Als beloning voor het harde werken werd aan het einde van het toernooi de prestigieuze stijlprijs voor beste bokser van het toernooi, de dertigste Golden Glove of Vojvodina, aan hem uitgereikt.