Het Nederlands kampioenschap boksen nieuwe stijl zal worden gehouden op vrijdag 30 november, zaterdag 1 december en zondag 2 december in de kleine zaal van het Topsportcentrum Rotterdam. Het is dezelfde sfeervolle locatie als het Europees kampioenschap voor vrouwen in 2011, waar wellicht het EK-jeugd in 2013 wordt gehouden. Aanvankelijk stond de nationale titelstrijd een week later op het programma. Maar dat weekeinde was volgeboekt en district Zuid maakte bezwaar vanwege Sinterklaas. Boksers uit België en de Antillen blijven welkom op het NK, net als de voorgaande jaren.

Het NK nieuwe stijl, door Rotterdam Topsport mogelijk gemaakt met een extra financiële bijdrage, houdt in dat het ‘grote’ kampioenschap voor A- en B-klassers wordt samengevoegd met het toernooi voor C-klassers en nieuwelingen. Het dagprogramma wordt in overleg met de technische commissie opgebouwd. Tijdens de NK’s van de laatste jaren bleef het publiek weg met de laatste keer als dieptepunt 156 betaalde bezoekers.

De commissie Wedstrijden en Evenementen (WenE) heeft in overleg met de vertegenwoordigers van de districtscommissies gezocht naar een verbeterde opzet, waarin belangrijke wijzigingen worden doorgevoerd. Er wordt uitgegaan van één lange of twee kortere sessies met een totaal van 25 wedstrijden per dag zoals in de drukbezochte kickbokswedstrijden gangbaar is. Dat is besproken met de commissie voor scheidsrechters, die heeft ingestemd met een extra jury-bezetting van twee man. Ook de reglementscommissie heeft haar goedkeuring aan het NK nieuwe stijl gegeven. De details van de veranderingen zullen later bekend worden gemaakt en het aangepaste NK-reglement wordt dit keer voor het openen van de inschrijvingsdatum (1 september) verstrekt of op de website van de boksbond gepubliceerd.

De organisatie hoopt met deze aanpak te bereiken dat de publieke belangstelling toeneemt. Het streven is om de Olympische bokssport eigentijdser aan te kleden. Met onder andere een opkomstpodium en entertainment in bescheiden vorm tijdens het eerste jaar. Ook deze benadering moet een positief effect hebben op de opkomst.