De Ben Bril Memorial is opgenomen in het feestprogramma van Amsterdam 2013 met een eervolle vermelding. Alle belangrijke evenementen op cultureel gebied en de sport zullen in 2013 extra aandacht krijgen in de hoofdstad.

Nederlandse bokswereld

De extra aandacht gaat aan naar onder meer de opening van het Rijksmuseum, de viering van de 125ste verjaardag van het Koninklijk Concertgebouworkest, het 150-jarig bestaan van Artis, het 100-jarig bestaan van het Frans Hals Museum en last but not least het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten. In dit rijtje van festiviteiten wordt in de categorie sport ook de Ben Bril Memorial genoemd, dat volgend jaar voor de zevende keer in het Koninklijk Theater Carré zal worden gehouden. Dit nieuws werd bekend gemaakt tijdens de officiële presentatie bij Heineken Experience. De stichting Amsterdam 2013 regisseert, verbindt en verbreedt deze unieke gebeurtenissen.

Voor het bestuur van de stichting Ben Bril Memorial, onder leiding van voorzitter Jan Lenten, is dit een belangrijke vorm van erkenning. Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het samenstellen van een uniek programma, dat op maandag 15 oktober opnieuw op het programma staat. Het is niet alleen leuk voor de Nederlandse bokswereld om bij al deze feestelijke gebeurtenissen vermeld te worden, maar ook voor de initiatiefnemers van deze traditie, die deze Olympische tak van sport, soms tegen de verdrukking in, op een hoger plan wil brengen.