David Haye kwam vanavond, nadat hij een jaar geleden een punt achter zijn carrière had gezet, in actie tegen Dereck Chisora. De Britten raakten eerder dit jaar in opspraak nadat ze met elkaar op de vuist gingen tijdens een persconferentie.

Klitschko

Haye besloot een punt achter zijn carrière te zetten nadat hij op 2 juli 2011 verloor van Wladimir Klitschko. Haye verloor destijds zijn WBA zwaargewicht titel. De 31-jarige Haye leed slechts twee nederlagen van zijn 27 gevochten partijen. Haye zou alleen terugkeren indien hij het op kon nemen tegen één van de gebroeders Klitschko. Haye maakte echter een uitzondering en komt daarom vanavond in actie. De winnaar van het gevecht mag het opnemen tegen één van de gebroeders Klitschko.

Technisch knock-out

Vanavond was het dan eindelijk zover. De heren namen het tegen elkaar op in een uitverkocht Upton Park in Londen. De eerste vier ronden was Haye de betere bokser en moest Chisora veel incasseren. David Haye sloeg Chisora in de vijfde ronde twee keer naar het canvas waarop de scheidsrechter besloot om een einde aan de partij te maken. Met deze overwinning op technisch knock-out wint Haye de WBA Intercontinental & WBO zwaargewicht titel.