In augustus komen drie Gracie vechters in actie tijdens het ONE FC 5 Pride of a Nation evenement. De gebroeders Rolles, Gregor en Igor nemen dan deel aan het ONE FC evenement in Manilla. Trainer en familielid Renzo Gracie stoomt de mannen klaar voor hun aankomende gevecht.

Renzo Gracie

Renzo Gracie werkt zo hard dat hij er zelf ook zijn voordeel uithaalt. “Om hun te trainen moet ik zorgen dat ik zelf ook in vorm ben. Zelf ben ik ook weer in vorm en als ik in vorm ben dan wil ik vechten,” aldus Renzo Gracie. Het is alweer langer dan twee jaar geleden sinds de inmiddels 45-jarige Gracie in actie kwam. Hij verloor zijn laatste partij tegen UFC ‘Hall of Famer’ Matt Hughes op technisch knock-out.

“Als er één ding is wat ik in mijn leven geleerd heb, dan is dat dat er niks onmogelijk is”

Nu Gracie weer flink aan de bak is om zijn familie voor te bereiden, lijkt een terugkeer naar de kooi steeds dichterbij te komen. De UFC organiseert op 13 oktober een evenement in Rio de Janeiro en Gracie geeft toe dat hij graag in zijn thuisland wil vechten. “Dat is misschien een mogelijkheid. Als er één ding is wat ik in mijn leven geleerd heb, dan is dat dat er niks onmogelijk is. Ik ben gek op het publiek daar.”