Aanstaande zaterdag neemt de ongeslagen Selcuk Aydin (23-0, 17 knock-outs) het op tegen Robert Guerrero (29-1-1, 18 knock-outs) in het HP Pavilion in San Jose. Guerrero, de voormalig vedergewicht, supervedergewicht en lichtgewicht kampioen, is speciaal naar de weltergewicht divisie overgestapt om het op te kunnen nemen tegen Aydin.

“Ik zal mijn training laten spreken in de ring”

Robert Guerrero voelt zich goed en heeft naar eigen zeggen zijn beste voorbereiding ooit gehad. “Ik had een geweldige voorbereiding. Ik zal mijn training laten spreken in de ring.Ik heb ongeveer twee maanden in Lake Tahoe getraind en ik voel me erg goed. Met mijn vrouw gaat het ook steeds beter (zij is herstellende van kanker) dus nu kan ik me volledig focussen op het boksen. Voorheen gaf ik me voor 50%. Nu kan ik me voor de volle 100% geven. Ik ben er klaar voor. Ik wil Aydin bedanken dat hij het tegen mij op wil nemen. Hij liet weten mijn kaak te breken, dit geeft mij extra motivatie. Dit gevecht is erg belangrijk voor mijn carrière. Ik ben 100% gefocust en weet wat ik zaterdag moet doen,” aldus Guerrero.

“Wanneer je een groot gevecht hebt dan komt de grootspraak”

Ondanks dat Aydin recent liet weten de kaak van zijn opponent te breken, vertelt hij dat hij niet een man is van woorden. “Wanneer je een groot gevecht hebt dan komt de grootspraak. Ik ben geen man van grootspraak, ik bewijs mezelf wel in de ring. Ik weet waarom ik hier gekomen ben, dat is om een goed gevecht neer te zetten. We kennen onze opponent, we weten dat hij sterk is, maar we zijn gekomen voor de winst en om de titel naar Turkije mee te nemen. Ik vecht nu al zo’n 20 jaar, ik weet wat ik moet doen om te winnen. Dat zal je zaterdagavond wel zien. Ik kan harde klappen uitdelen. Ik kan niet wachten om de fans uit de VS te laten zien waartoe ik in staat ben in de ring. We weten dat Robert erg ervaren is daarom zal ik niks tegen hem zeggen. Ik had een geweldige voorbereiding en ben overal op voorbereid,” aldus Aydin.