Huidig UFC zwaargewicht kampioen Junior Dos Santos liet eerder deze week weten dat hij het in zijn volgende partij op wil nemen tegen Alistair Overeem. De huidige UFC zwaargewicht kampioen zou het in zijn volgende partij opnemen tegen Cain Velasquez, van wie hij in november 2011 de titel won, maar bedankte voor de partij omdat hij het liever tegen Overeem op zou willen nemen.

“Maar hij moet eerst langs mij”

Velasquez heeft van zich laten horen en is het niet eens met Dos Santos. “Ik ben nu aan de beurt om het tegen hem op te nemen voor de titel. Ik respecteer Junior als mensen en vechter. Hij representeert de sport erg goed. Maar als kampioen, als je een nummer één uitdager hebt, dan kies je het gevecht niet uit.” Wat voor problemen Dos Santos met Overeem heeft maakt Velasquez niet uit. “Ik denk dat Overeem en Dos Santos woorden hebben gehad en dat hij het daarom tegen hem wil opnemen. Hij wil het graag eerst tegen hem opnemen, hij wil hem verslaan. Maar hij moet eerst langs mij,” aldus Velasquez.

“We zullen zien wat er gebeurt”

Velasquez zal er alles aan doen om het gevecht door te laten gaan. “Ik wil het graag tegen Junior opnemen, dus daarom zal ik alles proberen om het gevecht door te laten gaan. We zullen zien wat er gebeurt. Ik zal het er met Dana over hebben en kijken wat hij ervan vindt,” aldus Velasquez.