Junior Dos Santos en Alistair Overeem zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Dos Santos liet recent weten dat hij het aan het einde van dit jaar op wil nemen tegen Overeem, dit ten koste van zijn gevecht tegen Cain Velasquez. “Alistair Overeem is een sukkel met een grote mond. Hij heeft veel slechte dingen over mij gezegd. Ik wil hem het liefst vandaag al knock-out slaan,” liet Dos Santos eerder weten.

“Ik denk dat hij bang is om het tegen mij op te nemen”

Overeem heeft het gevoel dat Dos Santos bang voor hem is. “Ik denk dat hij bang is om het tegen mij op te nemen. Hij was blij dat het gevecht op 26 mei tussen ons niet doorging. Ik had hem benaderd op het UFC Fighter Summit en zei tegen hem ‘laten we het doen, laten we iets bewijzen aan de wereld en het tegen elkaar opnemen’. Toen deed hij alsof hij geen Engels verstond. Het komt erop neer dat ik de nummer één zwaargewicht van de wereld ben, als hij de nummer één van de wereld wil zijn, dan moet hij eerst langs mij,” aldus Overeem.


foto: het gevecht wat niet plaatsvond

“Junior, geef mij, de fans en de UFC wat ze willen”

Overeem is er erg zeker van dat hij zijn licentie aan het einde van het jaar terug krijgt. “Mijn manager en ik hebben een goede relatie met de (Neveda State Athletic) Commission. We volgen de regels en ik verwacht niet dat er problemen zijn waardoor ik mijn licentie aan het einde van dit jaar niet terug zou krijgen.” Recent noemde Dos Santos Alistair Overeem een sukkel, dit is wat Overeem daarop te zeggen had. “Eerst wil hij het opnemen tegen Cain en nu tegen mij. Zeg wat je wilt. Kom maar in de Octagon. Ik zal onmiddellijk ja zeggen. Geef de fans en mij wat we willen. Maar hij verwacht een gevecht dat niet plaats zal vinden. Ik wil graag dat er een gevecht gaat plaatsvinden. Junior, geef mij, de fans en de UFC wat ze willen. Je hebt het al opgenomen tegen Cain. Dat wordt gewoon weer een overwinning. Maar een overwinning op mij zal je de nummer één positie geven. Zonder een overwinning op mij zullen ze altijd twijfelen aan je titel,” aldus Overeem.