Met zijn 37 lentes is de Kroaat Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic ervan overtuigd een comeback te maken in het MMA. De laatste MMA-wedstrijd dateert van oktober 2011. Hij verloor destijds zijn derde wedstrijd op rij in de UFC en kondigde na zijn nederlaag zijn vertrek aan.

K-1

Filipovic kondigde na zijn afscheid van het MMA aan een terugkeer te maken in de K-1, waar hij vanaf 1996 tot en met april 2004 veel successen kende. In 2012 won hij van Ray Sefo en de Spanjaard Loren Javier Jorge. Nu beweert Filipovic nooit aangekondigd te hebben te stoppen met het MMA. “Om even terug te komen op mijn afscheid bij de UFC. Ik liet destijds weten dat het mijn laatste gevecht in de UFC was, maar ik heb nooit gezegd dat ik zou stoppen met vechten. Dat heb ik nooit gezegd. Het komt erop neer dat ik geboren ben om te vechten.”

“Ik ben 37 en kan dingen die 10 jaar jongere vechters niet kunnen”

Op dit moment is Filipovic onder contract bij de K-1. Hij zal daar in actie komen bij de laatste 16 in Tokio in oktober. Als de K-1 Grand Prix voorbij is zal Filipovic overwegen een comeback naar het MMA te maken. “Als je het aan mij vraagt en als ik diep in mijn ziel kijk dan wil ik erg graag een terugkeer maken naar het MMA. Mensen snappen het niet. MMA is mijn leven.” Zelfs nu hij zich op de K-1 Grand Prix voorbereidt, traint hij ook voor het MMA. “Mijn motivatie is om iedereen te bewijzen dat ik nog steeds in de kooi kan vechten. Ik ben niet oud. Ik ben 37 en kan dingen die 10 jaar jongere vechters niet kunnen.”