De HSBC Arena in Rio de Janeiro wordt het strijdtoneel van het UFC 153 evenement. Op 13 oktober verdedigt de Braziliaan José Aldo zijn UFC vedergewicht titel tegen de 23-jarige Amerikaan Erik Koch.

Koch vs Aldo

Zowel Koch (UFC 2-0) als Aldo (UFC 3-0) zijn in de UFC ongeslagen. Aldo wist drie keer met succes zijn titel te verdedigen en krijgt in zijn geboorteland de kans om de teller op vier te zetten.

Quinton ‘Rampage’ Jackson

Ook staat het evenement in teken van Quinton ‘Rampage’ Jackson. De 34-jarige Amerikaan zal voor het laatst in actie te zien zijn in de UFC. Jackson zou toe zijn aan een nieuwe uitdaging bij een andere organisatie en stapt het liefst vandaag nog op bij de UFC.” Ik ben teleurgesteld in de tegenstanders die ik krijg toegewezen. De vechters die ik krijg toegewezen passen totaal niet bij mijn stijl. Na mijn gevecht tegen Jon Jones, vertelde ze mijn manager dat ik mijn uitstraling kwijt was, dat rappers en fans me niet meer zagen staan en niet meer kwamen om naar mij te kijken. Voor mij is respect veel meer waard dan geld. Ik ga dan nog liever ergens anders gratis vechten. Ik zal aan mijn fans bewijzen dat ik niet kom om alleen geld op te halen.”

Het programma is als volgt:

Hoofdprogramma

Jose Aldo vs Erik Koch [FW Title]
Vitor Belfort vs Alan Belcher
Quinton Jackson vs Glover Teixeira
Jon Fitch vs Erick Silva
Demian Maia vs Rick Story
 
Voorprogramma

Rony Mariano Bezerra vs Sam Sicilia
Gabriel Gonzaga vs Geronimo dos Santos
Diego Brandao vs Joey Gambino
Francisco Trinaldo vs Gleison Tibau
Sergio Moraes vs Renee Forte
Luiz Cane vs Chris Camozzi
Cristiano Marcello vs Reza Madadi