Toen kortgeleden de plotselinge problemen waren opgelost met het samenstellen van het ambitieuze boksprogramma voor de Ben Bril Memorial, beloofde de organisatie van het grootste boksevenement van Nederland op maandag 15 oktober in Koninklijk Theater Carré sterke tegenstanders voor Innocent Anyanwu en Barry Groenteman. De kwaliteit werd liefst nog meer opgewaardeerd. En ga er maar voor zitten. Innocent krijgt niemand minder dan de Spaanse kampioen Ruddy Encarnacion als opponent in de ring en Barry Groenteman treft de onverzettelijke Belg Tarik Madni. Met Hassan Ait Bassou, die de Georgiër David Makaradze ontmoet, en met Hakan Sari, die strijd levert met Farouk Daku, is de bokskaart compleet. Betere partijen zijn er bijna niet te matchen en dat geeft toch een gevoel van opluchting. De Nederlandse bokssport lijkt de winnaar te worden.

Om de twee afzonderlijke partijen te benoemen: Innocent Anyanwu versus Ruddy Encarnacion. Het wordt de homecoming van Innocent na uitstapjes in Canada, België en Wales, en het is tegelijk een rematch van 11 november 2011 in Antwerpen, toen de Amsterdammer acht meeslepende ronden uitvocht maar wel verloor op punten. “Er is hem alles aan gelegen om iets recht te zetten. Dat kan hij nu voor eigen publiek laten zien. En let maar op: dat gaat hij doen ook,” zegt de zelfbewuste trainer Reinald Devulder. Ruddy Encarnacion (33 jaar en afkomstig uit Madrid) is op winnaarsvoet verder gegaan. Op 30 juni van dit jaar behaalde hij in Malaga de vacante Spaanse titel in het super vedergewicht door technisch knock-out tegen Alejandro Rodrigues Perel. In totaal heeft Encarnacion vijftig partijen gebokst, waarvan hij er 24 won en drie eindigde er onbeslist. Het gevecht is op 61 kilo afgesloten en gaat over acht ronden.

Barry Groenteman versus Tarik Madni. Van Groenteman (7-5-0) is bekend dat hij graag Nederlands kampioen wil worden. Omdat er bijna geen gelijkwaardige tegenstander in ons land te vinden is, kan dat alleen via een prestatiepartij tegen een gerenommeerde opponent. Die kans krijgt Groenteman nu, want de Belg Tarik Madni is weliswaar geen puncher maar hij heeft na zestien overwinningen en vier nederlagen een goede staat van dienst opgebouwd. Hij heeft ook al de nodige ervaring in het buitenland opgedaan o.a. in de Ukraine waar hij verloor na twaalf ronden in de strijd om de licht weltergewicht titel van International Boxing Council. De wedstrijd gaat over tien ronden omdat het NK de inzet vormt.

Over Hassan Ait Bassou versus David Makaradze en Hakan Sari versus Farouk Daku is al eerder uitvoerig gemeld en in de loop van de komende weken wordt een ieder op de hoogte gehouden van het nieuws. De kaartverkoop (zie www.Carre.nl) loopt goed, circa 400 zijn er al verkocht, en met deze laatste informatie kan het bijna niet anders of het gala raakt weer uitverkocht. Er zijn nog slechts enkele VIP-tafels in de aanbieding.