Zoals bekend hebben de verantwoordelijken voor het Windmill Bundesliga Project helaas het besluit moeten nemen niet deel te nemen aan de 2e Bundesliga2012-2013. Het bleek erg moeilijk om in alle klassen voldoende gekwalificeerde boksers te vinden enin een aantal gewichten zelfs onmogelijk. Ook was de animo om aan te melden voor deelname bij coördinator Peter van der Pas erg mager dit jaar.

De geldende regelgeving voor deelname aan de Liga door de DBV is aangescherpt en je krijgt daardoor bij niet naleven (lees niet alle gewichten bezetten) al snel te maken met te betalen boetes. Daarnaast is het deelnemersveld in de tweede Liga fors gewijzigd en dat zou direct gaan resulteren in extra kosten omdat vrijwel alle teams op een veel grotere reisafstand liggen dan vorig seizoen. Dit leidt niet alleen tot meer reiskosten maar ook zul je dan bij iedere uitstart moeten overnachten.

Kortom het bleek helaas zowel sportief als financieel niet verantwoord in te stappen. We zullen er alles aan doen het team van vorig jaar zoveel mogelijk bij elkaar te houden en samen te werken in buitenlandse clubwedstrijden en gezamenlijketrainingen. Positief nieuws is dat een aantal Nederlanders aan de bak kunnen bij Duitse clubs. Somay Bilal blijft waarschijnlijk in de tweede liga bij Hanau, Max van der Pas gaat boksen voor de BC Hamm in de eerste liga, mogelijk gaat Gokhan Gedik boksen voor de bc Chemnitz in de 2e liga, en Enrico La Cruz gaat samen met Peter Mullenberg boksen voor eerste liga kampioen VBC Velbert.

Nogmaals, we zullen er alles aan doen het team zoveel mogelijk bijeen te houden en wellicht zien we volgend jaar wel kansen tot deelname.

Met vriendelijke groet,

mede namens Peter van der Pas, Henny Mandemaker, Hennie van Bemmel en Eric Volman.