Het is enkele weken stil geweest rondom de Ben Bril Memorial op maandag 15 oktober in het Koninklijk Theater Carré. Maar denk niet dat de organisatie van het grootste boksgala van Nederland stil heeft gezeten. In tegendeel, na een extra inspanning van voorzitter Jan Lenten en de rest van het bestuur lijkt alles op orde om de zesde editie van de Amsterdamse trots wederom tot een succes te maken. Met dank aan onze hoofdsponsoren Keukenconcurrent en Cassa Rosso.

Hassan Ait Bassou en Barry Groenteman zijn net terug van een trainingskamp in Lanzarote en hebben het plan opgevat om de week voor de Ben Bril Memorial nog een keer op trainingskamp te gaan. Hoe professioneel en serieus moet men zijn om maximaal voorbereid verder te bouwen aan je carrière. Ook Innocent Anyanwu traint tot hij erbij neervalt en wil absoluut niets aan het toeval overlaten. Eindelijk weer voor eigen publiek optreden, is een uitdaging die het laatste jaar ver weg leek. En dan weet je het wel. Zeldzame kansen moet je grijpen.

Dat maakt het allemaal extra spannend. Want het zijn niet de eerste de besten die in het Koninklijk Theater Carré als hun tegenstanders in de ring verschijnen. Hassan Ait Bassou moet voor de interim wereldtitel WBU uitpakken tegen de Georgiër David Makaradze, die onlangs onbeslist bokste tegen de Belgische oud-Europees kampioen Sugar Jackson.

De hoofdpartij van de avond waar in den lande naar wordt uitgekeken. Maar wat ook te denken van Barry Groenteman, die voor de Nederlandse titel tegen de Belg Tarik Madni goed voor de dag dient te komen. Of Innocent Anyanwu, die revanche moet nemen tegen de Spanjaard Rudy Encarnacion van wie hij eerder verloor. Ontken maar eens dat kosten noch moeite zijn gespaard om het programma op topniveau te brengen.

Het publiek pakt de inspanning achter de schermen gelukkig op. De kaartverkoop loopt naar wens, de teller nadert de 600! Maar het is nog lang niet genoeg. Wat zou het niet leuk zijn als het bordje uitverkocht’ opnieuw bij de kassa geplaatst kon worden. Dat verdient dit programma. Want er is meer. De Rotterdammer Hakan Sari moedigt enthousiast op Facebook zijn fans aan om het gevecht tegen Farouk Daku vooral niet te missen. Temeer ook omdat de winnaar een kampioensgordel krijgt omgehangen.

En wat al vier jaar een groot kassucces is, is de strijd om de Grote Prijs van Amsterdam. De enerverende botsing van kickboksers die zich toeleggen op het boksen. Veel wordt opnieuw verwacht van Marino Schouten, die steeds ongeslagen winnaar werd en het nu moet opnemen tegen Matthias Ibassa, Jeremy Blijd en Karapetian. Zal de kampioen van vorig jaar opnieuw op de been blijven?

Aan dit ambitieuze programma gaat om 19.30 uur de amateurpartij Luciano Byron tegen Quincy Huussen vooraf.