Voor de bokser Hassan Ait Bassou wordt de Ben Bril Memorial een individueel hoogtepunt. In de sport die hij ook heeft beoefend, het kickboksen, is hij al eens Nederlands kampioen en Europees kampioen geworden. Maar hij is nog nooit uitgeroepen tot wereldkampioen. Die kans krijgt hij wel in het boksen.

Nadat op maandag 15 oktober in het Koninklijk Theater Carré het volkslied wordt gespeeld, moet de pupil van Michel van Halderen tegen de Georgiër David Makaradze aan de bak. De organisator is erin geslaagd hem te nomineren bij de World Boxing Union voor een gevecht om het interim wereldkampioenschap. Om u volledig te informeren, kan de vraag worden gesteld wat houdt het tussenvoegsel ‘interim’ precies in. Wel, zo luidt de uitleg van de WBU, na een overwinning is Hassan gerechtigd om de zittende wereldkampioen uit te dagen. Hij is dus slechts een partij verwijderd van het ultieme doel. Wellicht een affiche voor volgend jaar op de Ben Bril Memorial.

Al met al iets om naar toe te werken en de organisatie zal hier dieper op ingaan tijdens een persconferentie op woensdag 10 oktober om 15:00 uur bij MedicoVision in het Olympisch Stadion. Zoveel mogelijk Nederlandse boksers die net als Hassan op het programma staan, zijn uitgenodigd om ieder voor zich een toelichting te geven op hun voorbereiding en het belang van hun partij. Een kans voor de media om aandacht aan de individuele hoofdrolspelers te besteden. Wie zich wil aanmelden voor de persconferentie of het grootste boksgala van Nederland dient contact op te nemen met Marina Witte, directeur van de Nederlandse Sport Pers (info@nsp.nl).

Vanaf heden zijn liefst 300 zichtplaatsen in het centrum van Amsterdam voorzien van A0 posters en er draait dagelijks op AT5 een commercial over de Ben Bril Memorial. De bedoeling hiervan is om de kaartverkoop nog een extra duwtje in de rug te geven. Wat zou het niet mooi zijn als Carré net als voorgaande jaren weer uitverkocht of bijna uitverkocht zou zijn.