Tijdens de zesde editie van de Internationale karatecup Sittard in de Sittardse Stadssporthal vochten weer vele karateka’s uit 5 landen om de hoogste eer. Nadat wethouder Ruud Guyt het openingswoord had verricht konden de jongste vechters zich gaan klaarmaken voor de strijd, de karateka’s van Hub en Roger Alken hadden zich zeer goed voorbereid om voor eigen thuispubliek te kunnen schitteren en schitteren dat deden ze.

Finale

Maar liefst dertien vechters uit de stal van Hub en Roger Alken bereikten de finale. Alle finalisten kwamen met rookgordijnen en opzwepende muziek van Robbie Williams ‘Let me entertain you’ op. Er was dan ook een geweldige sfeer in de sporthal en alle supporters moedigden hun favoriete vechters aan. Zonder het bestuur van de Internationale karatecup Sittard, bestaande uit: John Lindelauf, Steve Op den Camp, Marc Baggen, Frank Schulpen, Hubert Klesman, Roger Alken en de extra hulp van de familie Mertens, Rob Maessen, Ruud Daemen en de vele vrijwilligers was dit schitterende toernooi niet mogelijk geweest.

Goud was er voor: Denzel Engin, Nina van der Weij, Joanna Horstmans, Nashka Kuhnen, Fleur de Bruijn, Julia Schulpen, Anthonie Lindelauf en Jolano Lindelauf.
 
Zilver Was er voor: Milan Alken, Danique Klesman, Merel Voost, Kaine van der Dussen en Xavier Kohlen.
 
Brons was er voor: Sammy Schippers, Rachelle Klesman, Myrthe Cnoops, Iris in de Braeck, Romana Plettenberg, Brandon Beckers, Kimberly Verheijen, Amy Habich, Senna Geenen en Michelle Mertens