De Amsterdamse bokser Barry Groenteman verwacht een ware temposlag tijdens de Ben Bril Memorial op maandag 15 augustus in Carre. De ambitieuze pupil van trainer Michel van Halderen vindt de partij tegen de Belg Tarik Madni prima passen in zijn carrièreplanning. Hij is toe aan een gevecht om het Nederlands kampioenschap.

“Ik leef al weken naar Carre toe”

“Ik heb vorig jaar tegen Robert van Nimwegen laten zien technisch goed te kunnen boksen. Dat gaf vertrouwen. Nu zal ik én technisch moeten boksen én conditioneel top moeten zijn, meer dan honderd procent moeten geven. Ik reken erop dat het een uitputtingsslag wordt. De afgelopen weken heb ik me daar helemaal op voorbereid. En naar wat uit de Belgische kranten heb begrepen, gaat Tarik Madni met dezelfde wedstrijdinstelling de ring in. Ik ken hem behoorlijk goed. Weet wat hij kan. Hij zal me niet kunnen verrassen. Kan het mooier? Ik leef al weken naar Carre toe.”

Smaakmakers

Barry Groenteman is een van de smaakmakers tijdens de Ben Bril Memorial, die het ambitieuze boksprogramma met Hassan Ait Bassou, Innocent Anyunwu en de deelnemers aan de Grote Prijs van Amsterdam opluisteren. Sinds de marketingcampagne begon met de persconferentie van as woensdagmiddag 15 uur bij MedicoVision in het Olympisch stadion nog in aantocht, gaat het plotseling snel met de kaartverkoop. Nadat de levensgrote affiches op 300 zichtpunten in het centrum van Amsterdam zijn geplaatst en de inspirerende tv-commercial bij AT5 wordt uitgezonden, veerde de belangstelling op. Een week voor het evenement zijn al meer kaarten verkocht dan vorig jaar. Dat is een bemoedigend vooruitzicht voor de organisatie. De bokswereld laat zich duidelijk van zijn goede kant zien. Het moet mogelijk zijn straks bij de kassa van Carre weer het bordje uitverkocht te plaatsen. Wacht dus niet tot het laatste moment. Zie voor kaartverkoop www.carre.nl en voor het laatste nieuws over het grootste boksgala van Nederland de Facebook-pagina en de website www.benbril.com