De organisatie van de Ben Bril Memorial heeft tot het laatst getracht de ongelukkige Farouk Daku alsnog een wedstrijd te laten boksen. Dat is helaas niet gelukt. Al met al des te vervelender voor hem omdat het al de tweede keer is dat zijn partij moest worden afgezegd, dit keer om het NK tegen de grieperige Hakan Sari. De wedstrijd ging eerder dit jaar tijdens de mini-Ben Bril Memorial in Purmerend ook al niet door omdat Marino Schouten geblesseerd raakte.

Spijtig

Marino Schouten heeft nog aangeboden uit de Grote Prijs van Amsterdam te stappen en een tien ronden-partij voor het Nederlands kampioenschap tegen Farouk Daku aan te nemen. Maar de Profbond Nederland en ook de organisatie, vond de sprong te groot van de gebruikelijke vier ronden naar tien ronden op zo’n korte termijn. Bovendien verdedigt Marino Schouten zijn GP-titel.

Hoe spijtig ook voor Farouk Daku, dit is typisch een geval van overmacht. Snel een vervanger zoeken voor Hakan Sari is onbegonnen werk in Nederland. Die is er gewoon niet. Farouk Daku zal na een maandenlange training wel in de gelegenheid worden gesteld om aangemoedigd door de traditionele ringspeaker Erik ‘jakhals’ Dijkstra het publiek in de ring van Carré op eigen verzoek toe te spreken. Als een gebaar, dat ook de organisatie met deze gang van zaken in haar maag zit.