Inside MMA heeft gisteravond naar buiten gebracht dat er een grote kans is dat de Amerikaanse betaaltelevisiezender Showtime stopt met het uitzenden van Strikeforce evenementen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor Strikeforce.

Moeilijke maand

Het was een moeilijke maand voor Strikeforce. In september moest Strikeforce lichtgewicht kampioen Gilbert Melendez zich terugtrekken uit zijn gevecht tegen Pat Healy nadat hij een blessure had opgelopen. Hierdoor was Showtime genoodzaakt om het evenement niet uit te zenden wegens het gebrek aan interesse. Maar dat was nog niet alles. Misschien wel de grootste klap was dat UFC-vechter Frank Mir, wie eenmalig in actie zou komen bij Strikeforce, zich terug moest trekken uit zijn gevecht tegen Strikeforce zwaargewicht Daniel Cormier. Het gevecht zou op 3 november plaats vinden in Oklahoma City. Cormier staat technisch gezien nog steeds op het programma, maar een nieuwe tegenstander is door Strikeforce nog niet bekend gemaakt.


foto: Frank Mir

De druppel

De druppel die de emmer deed overlopen was de aankondiging van Luke Rockhold. Hij maakte gisteren bekend dat hij niet in staat is om op 3 november zijn titel te verdedigen tegen Lorenz Larkin.


foto: Luke Rockhold

“Het einde van Strikeforce”

Strikeforce is door dit alles in rep en roer. Gisteravond werd er door Inside MMA bekend gemaakt, die weer van betrouwbare bronnen hadden vernomen, dat deze opsomming van problemen de relatie tussen Strikeforce en Showtime niet goed heeft gedaan. Dit kan betekenen dat er een einde komt aan het Strikeforce tijdperk. Dit is wat Inside MMA gisteravond naar buiten bracht. “Inside MMA heeft van meerdere betrouwbare bronnen gehoord dat de relatie tussen Strikeforce en Showtime tot een einde kan komen. Ons is er verteld dat het evenement wat op 3 november in de planning staat in ernstig gevaar verkeerd en er een kans is dat Showtime de evenementen van Strikeforce in de toekomst niet meer zal uitzenden. Indien dit het geval is kan dit het einde zijn Strikeforce betekenen. Strikeforce werd in maart 2011 gekocht door Zuffa,” aldus Inside MMA.