UFC middengewicht Anderson Silva heeft tijdens het UFC 153 evenement zijn zestiende overwinning op rij geboekt in de UFC na een technisch knock-out overwinning op Stephan Bonnar. Wie is de volgende?

“Ik word oud jongens”

Silva heeft in het verleden laten weten het niet op te willen nemen tegen UFC licht zwaargewicht kampioen Jon Jones. “Dit is iets wat Jon Jones en ik niet willen. Wij zijn in dienst van de UFC. Wij hebben in ons team Minotauro, Feijao, Caldeirao, we hebben genoeg atleten in deze divisie die het tegen hem kunnen opnemen. En ik word oud jongens,” aldus Silva. “Ik zal niet nog een keer in de licht zwaargewicht divisie in actie komen. Ik vocht in die divisie om het evenement te redden. Ik heb nog twee of drie gevechten te gaan. Mijn focus zal nu uitgaan naar Georges St-Pierre.”

‘Droomgevecht’

Ondanks de meningen van Silva en Jones zijn er genoeg fans die dit ‘droomgevecht’ graag willen zien. Eén van hen is UFC-president Dana White. “Hij (Silva) is de beste vechter uit de hele wereld. Het is een eer om hem in actie te zien. Ik denk dat een gevecht tegen Jones groots is. Ik weet dat hij maar nee blijft zeggen. Maar het bedrag dat ik voor dat gevecht over heb kan zijn mening weleens doen veranderen,” aldus Dana White.