Na de Ben Bril Memorial, door de landelijke media omschreven als het mooiste boksgala van het jaar, is het vizier gericht op het Nederlands kampioenschap-nieuwe-stijl.

Verplicht

Dat evenement wordt op vrijdag 30 november, zaterdag 1 december en zondag 2 december in Topsportcentrum Rotterdam gehouden. Ook het NK moet een geslaagde weergave worden van het nieuwe elan in het boksen. Daar ziet het echter nog niet naar uit. Tot heden hebben slechts 26 boksers ingeschreven, terwijl gerekend wordt op minstens 200 deelnemers, nu alle boksklassen voor het eerst zijn samengevoegd en technisch directeur Louis Wijdenbosch alle geselecteerden van de talentendagen verplicht om mee te doen.

Niemand duidelijk

De ervaring leert, dat de trainers in de bokscentra niet zo’n haast maken met inschrijven. Waarom is in de nieuwe opzet niemand duidelijk. Voor de organisatie is het wel zo prettig om te weten hoe het er precies voor staat. De gegevens van de deelnemers kunnen dan zorgvuldig worden gecontroleerd. Dat is belangrijk, zeker nu ook deelnemers uit andere vechtsporten op persoonlijke titel kunnen meedoen. Maar dat besef leeft om een of andere reden in de bokssport niet. Men wacht liever tot vlak voor de sluitingsdatum op 10 november. Maar een ding moet duidelijk zijn, wie te laat inschrijft kan er niet meer tussen gefrommeld worden zoals vroeger wel eens gebeurde. Het NK-nieuwe-stijl vergt een grondige voorbereiding voor de loting op zaterdag 17 november.