Het Marshallplan van technisch directeur Louis Wijdenbosch krijgt een vervolg. De meest talentvolle deelnemers aan de onlangs gehouden talentendagen van de Boksbond werden de afgelopen week verblijd met een uitnodiging voor de districtstrainingen.

Aanleg en ambitie

Het ligt in de bedoeling dat de geselecteerde boksers met aanleg en ambitie om topsport te bedrijven een vragenlijst invullen. Daarin moeten zij verklaren minimaal twee trainingsavonden bij hun boksvereniging te volgen, deel te nemen aan de districtstraining en één algemene conditietraining per week af te werken. Ook moeten zij bereidt zijn deel te nemen aan de districts- en Nederlandse kampioenschappen.

Louis Wijdenbosch zal samen met een expertteam (Ton Dunk, Henny Mandemaker, Hennie van Bemmel, John Vergouwe, Arnold Vanderlyde en de commissie opleidingen) tot de zomervakantie 2013 het wekelijkse trainingsschema van de districtstrainingen samenstellen. Daarmee wordt uniformiteit in training en begeleiding nagestreefd. Op deze wijze is het eenvoudiger de kwaliteit van de boksers te monitoren en hun progressie per kwartaal te evalueren met de talententrainers/boksers.