Op 30 december is het een jaar geleden dat voormalig Strikeforce kampioen Alistair Overeem voor het laatst in actie kwam. Na een schorsing wegens het gebruik van verboden middelen eerder dit jaar, maakte Dana White onlangs bekend dat Overeem alsnog een kans op de titel krijgt.

Kansen vergooien

Overeem maakte in november vorig jaar zijn debuut in de UFC en deed dit succesvol met een technisch knock-out overwinning op voormalig UFC zwaargewicht kampioen Brock Lesnar. Helaas voor Overeem viel in april alles in duigen nadat hij positief werd getest op het gebruik van verboden middelen. Hiermee vergooide hij zijn kans om het tijdens het UFC 146 evenement op te nemen tegen UFC zwaargewicht kampioen Junior dos Santos.

“Op dit moment is het slechts speculatie”

Nu bijna een half jaar na zijn positieve test maakte Dana White bekend dat hij alsnog een kans op de titel krijgt. Overeem zal het opnemen tegen de winnaar van het gevecht tussen Junior dos Santos vs Cain Velasquez. Terwijl Overeem weinig van zich liet horen na deze bekendmaking heeft zijn manager, Glenn Robinson, de stilte doorbroken. “Op dit moment heeft hij geen licentie, de UFC kan dus weinig doen. Zolang hij geen licentie heeft kunnen zij ook geen gevecht plannen. Op dit moment is het slechts speculatie. Een titelgevecht is ook erg onzeker. Wat nou als de winnaar van het gevecht een blessure oploopt en hij acht maanden uit de roulatie is? Op dit moment leggen wij onze focus op het terug krijgen van de licentie,” aldus Robinson.