Let op, alleen deze week kan nog worden ingeschreven via het formulier op de website van de Boksbond voor het NK boksen-nieuwe-stijl. Wie nu nog wacht en de deadlijn van zaterdag 10 november laat passeren, kan het vergeten. De organisatie voelt zich tot deze strenge benadering verplicht omdat het evenement voor het eerst is opengesteld voor alle klassen en er in korte tijd veel werk verzet moet worden.

De kampioenswedstrijden beginnen op vrijdag 30 november, zaterdag 1 december en zondag 2 december in het Topsportcentrum Rotterdam en de week ervoor moet wellicht worden benut voor de voorronden. De loting vindt plaats rond 17 november, het precieze tijdstip volgt nog, en daarna zullen de dagelijkse programma’s zo snel mogelijk worden verspreid. Men moet rekening houden met veel meer wedstrijden per dag dan normaal.

De junior Bep van Klaveren in de Rotterdamse discotheek Eclips liet het afgelopen weekeinde zien dat het jeugdboksen in de lift zit. In een eigentijdse omgeving, met veel publiek, mooie wedstrijden en een goede organisatie in samenwerking met Rotterdam Boxing werd een gezellige ambiance gecreëerd, waardoor aangetoond wordt dat er een nieuw elan ontstaat. Daarvan getuigt ook de organisatie van het EK jeugd van 11 t/m 17 augustus 2013 in Rotterdam, waarmee de Nederlandse Boksbond na het EK vrouwen 2011 opnieuw aan de weg timmert.