De ontwikkeling in het boksen gaat snel. De nieuwe aanpak van het NK maakt kennelijk veel enthousiasme los want het grote aantal deelnemers (inmiddels meer dan 220, terwijl nog enkele prominente boksscholen moeten inschrijven) overtreft de verwachtingen. Hierdoor wordt de organisatie geconfronteerd met een bijzonder heuglijk feit. Dat de sport in de lift zit, uit zich vooral in de grote opkomst van de nieuwelingen en C-klassers.

Landelijke talentendagen

Zeer waarschijnlijk een gevolg van de landelijke talentendagen, die in het leven werden geroepen door technisch directeur Louis Wijdenbosch. Het Masterplan voor Rio 2016. Na overleg met de scheidsrechterscommissie wordt inmiddels de mogelijkheid onderzocht de wedstrijden niet in één maar twee boksringen af te werken, omdat het logistieke probleem anders niet is op te lossen op vrijdag 30 november, zaterdag 1 december en zondag 2 december in het Topsportcentrum Rotterdam. Als dat plan doorgaat, is het afwerken van een Nederlands kampioenschap in twee ringen een unicum. De organisatie heeft er alwel ervaring mee: het EK voor vrouwen in 2011 werd in deze setting gehouden.

Het is bijzonder aangenaam om te constateren dat zowel de scheidsrechterscommissie als Rotterdam Topsport constructief wil meewerken aan deze oplossing. De nieuwe positieve ontwikkeling in het boksen verdient een kans van slagen. Maar laat vooralsnog duidelijk zijn dat het uitbreiden van de boksringen nog niet vaststaat. Het plan is in onderzoek. Er wordt pas een definitieve beslissing genomen na het verstrijken van de inschrijftermijn op zaterdag 10 november. De deelnemerslijst is dan pas compleet.