Op 27 november zal de eerste voorstelling van Rocky de Musical plaatsvinden in het TUI Operettenhaus in Hamburg. Rocky de Musical wordt geproduceerd door Wladimir en Vitali Klitschko en Sylvester Stallone.

Rocky Marciano

Stallone speelde de hoofdrol in de wereldberoemde film Rocky uit 1976. Deze rol leverde hem een Oscarnominatie in de categorie ‘Best Actor in a Leading Role’ op en maakte zich onsterfelijk met de rol gebaseerd op de legendarische bokser Rocky Marciano. De musical blijft trouw aan de film en alle bekende personages zullen dan ook hun opwachting maken. Hoewel in de film de nadruk ligt op het boksen, zal de musical zich meer op het romantische aspect richten. “Aan het einde van de dag is Rocky een liefdesverhaal. Hij had nooit het einde van de ronde kunnen halen zonder Adrian. Om te zien hoe dit verhaal tot leven komt in het theater maakt me trots,” aldus Sylvester Stallone.

Nederlands tintje

Er zit een Nederlands tintje aan deze musical. Musicalster Wietske van Tongeren zal de rol van Adrian, Rocky’s vriendin, op zich nemen.