Afgelopen zondag vonden in Leuven, België, de open Belgische karate kampioenschappen plaats. Aan het toernooi namen 542 vechters uit heel Europa deel. Tevens gold het toernooi als een meet moment voor de Europese kampioenschappen onder de 21 jaar voor de Nederlandse karate selectie. De karateka’s van Karate & Muay Thai school Alken wonnen maar liefst 4 medailles.


foto: Nina van der Weij (r) in actie tijdens de finale

Het jongste lid van de school, de 11-jarige Nina van der Weij, won goud door in de finale te winnen van de Schotse Purvist met 3-0. Kaylee Zwakhalen won brons in de dames junioren klasse -59 kilogram en Julia Schulpen won brons in de dames junioren klasse +59 kilogram.

De 20-jarige Xavier Kohnen vocht zich geroutineerd naar de finale in de -67 kilogram klasse bij de senioren (18+). In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in Ben Salah, een lid van de Belgische nationale selectie.

Door het aantal punten wat ze hebben gescoord tijdens dit belangrijke meetmoment, staan Kaylee en Xavier al met één been op de Europese kampioenschappen in februari in Turkije.