Eén ding wat je misschien was opgevallen aan het UFC on FUEL 6 evenement, naast de schitterende knock-out overwinning van Cung Le op Rich Franklin, was de afwezigheid van UFC-president Dana White.

Ziekte van Ménière

White, wie elf jaar geen UFC-evenement miste, was eerder dit jaar genoodzaakt zich terug te trekken van het UFC on FUEL TV 3 evenement wegens ziekte. White lijdt sinds eind 2011 aan de ziekte van Ménière. De ziekte van Ménière is een aandoening aan het binnenoor die draaierigheid, gehoorverlies en oorsuizen veroorzaakt.

Commandocentrum

Maar volgens Ariel Helwani was het niet de ziekte van Ménière waardoor Dana White niet aanwezig was tijdens het UFC on FUEL 6 evenement. White zou het evenement hebben aangestuurd vanuit een zogenaamd ‘commandocentrum’ (productiewagen) in Las Vegas. White zou hebben aangegeven dat hij iets nieuws wilde proberen en was er na afloop erg over te spreken. Met het gebruik van het ‘commandocentrum’ is White niet meer genoodzaakt de hele wereld over te reizen maar kan hij toch een deel van de regie in eigen handen houden.