De ongeslagen Tyson Fury (19-0, 14 knock-outs) heeft bevestigd dat hij het op 1 december op zal nemen tegen Kevin Johnson (28-2-1, 13 knock-outs). Het gevecht zal plaatsvinden in de Odyssey Arena in Belfast.

Denis Boytsov

Fury zou het in zijn laatste gevecht van 2012 opnemen tegen de Rus Denis Boytsov. Boytsov was genoodzaakt zich terug te trekken wegens onvoldoende voorbereiding. Indien Fury een overwinning weet te boeken op de Johnson, zal hij het begin 2013 alsnog opnemen tegen de ongeslagen Rus.


foto: Johnson (l) in gevecht met Vitali Klitschko

Waardige tegenstander

Johnson, wie in 2009 zijn eerste nederlaag leed tegen Vitali Klitschko, wordt gezien als een waardige tegenstander voor Fury. “Johnson is het type tegenstander waar ik naar op zoek was. We zochten naar een vechter met klasse en we hebben er één gevonden,” aldus Fury.

Ik kom steeds dichterbij een titelgevecht tegen Klitschko”

Fury maakt er geen geheim van dat hij het graag op wil nemen tegen WBC zwaargewicht kampioen Vitali Klitschko. Fury zal naar eigen zeggen bewijzen dat hij een waardige tegenstander is voor de Oekraïner. “Ik kom steeds dichterbij een titelgevecht tegen Klitschko. Ik zal hem laten zien waarom hij het tegen mij moet opnemen. Als ik de partij tegen Johnson voortijdig beëindig dan heb ik het beter gedaan dan Vitali.”