Op 8 december ontmoeten Manny Pacquiao en Juan Manuel Marquez elkaar voor de vierde keer in de boksring. R1N blikt terug op de vorige drie edities.

 

Manny Pacquiao vs Juan Manuel Marquez I

In 2004 namen Manny Pacquiao en Juan Manuel Marquez het voor de eerste keer tegen elkaar op. Na drie knockdowns in de eerste ronde wist Marquez zich goed te herpakken waardoor de partij uiteindelijk in een onbeslist eindigde. Dit betekende voor Pacquiao dat hij in het bezit bleef van zijn The Ring vedergewicht titel.

Manny Pacquiao vs Juan Manuel Marquez II

In 2008, vier jaar na hun eerste epische ontmoeting, namen Manny Pacquiao en Juan Manuel Marquez het voor de tweede keer tegen elkaar op. Evenals bij hun eerste ontmoeting werden de fans niet teleurgesteld. In ‘Sin City’ kwam er tijdens de tweede ontmoeting wel een winnaar uit. Pacquiao won op split beslissing met de volgende scores 115-112, 114-113 en 112-115.

Manny Pacquiao vs Juan Manuel Marquez III

Ruim drie jaar na hun tweede ontmoeting namen Pacquiao en Marquez het voor de derde keer in acht jaar tijd tegen elkaar op. Het gevecht vondt plaats in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. Ook deze keer moesten de juryleden eraan te pas komen. Glenn Trowbridge, Dave Moretti en Robert Hoyle kozen Pacquiao als winnaar met de volgende scores: 114-114, 115-113, 116-112.