De Fransman Humbert Furgoni heeft al zijn functies bij de AIBA (wereldboksbond) neergelegd. Hij zal worden opgevolgd door de Italiaan Franco Falicinelli. Het gaat om het voorzitterschap van de Europese boksfederatie (EUBC) en om het vice-voorzitterschap van de AIBA.

Onverwachte verandering

Dr Ching-Kuo Wu, voorzitter van de AIBA, heeft deze vrij onverwachte verandering bekend gemaakt. Humbert Furgoni was de man, met wie de Boksbond en Rotterdam Topsport geregeld overleg voerde over het EK voor vrouwen in 2011 en aan hem is ook grotendeels het toewijzen van het EK voor de jeugd in 2013 te danken. Over de reden van het plotselinge vertrek werd niets bekend gemaakt. Navraag bij het hoofdkantoor van de EUBC in Parijs leerde dat alle toezeggingen voor 2013 worden nagekomen. Anders gezegd: alles blijft het oude voor het EK voor de jeugd 2013.

Volste vertrouwen

Wu spreekt het volste vertrouwen uit in het leiderschap van Franco Falicinelli. “Ik reken op een grote en waardevolle bijdrage aan AIBA en EUBC door Uw jarenlange bestuurlijke ervaring,” aldus Dr Wu in de officiële bekendmaking. “Het is voor mij een grote eer de benoeming als vicepresident van de AIBA en de Europese Boxing Confederation te mogen aanvaarden. Ik beschouw dit als een van de grootste erkenningen die ik ooit heb ontvangen tijdens mijn 50 jarige carrière in het boksen,” aldus Falcinelli, die zijn functie van voorzitter van de AIBA Technische & Rules Commissie neerlegt.