Volgens promotor Fernando Beltran van Zanfer Promotions zal voormalig WBC middengewicht kampioen Julio Cesar Chavez Jr. in mei weer in actie komen.


foto: Chavez Jr. (l) in gevecht met Martinez

Rematch

Chavez Jr., zoon van viervoudig wereldkampioen Julio Cesar Chavez, zal het in mei tegen een top tien vechter van de WBC opnemen. Zijn volgende stap is een rematch tegen WBC middengewicht kampioen Sergio Martinez. Indien beide vechters weten te winnen dan zullen ze het in september tegen elkaar opnemen. “De rematch zal volgend jaar september plaatsvinden. Maar daarvoor moeten ze wel beide zien te winnen. Chavez zal in mei weer in actie komen en Martinez zal zijn titel in april tegen Murray verdedigen,” aldus Beltran.

Schorsing en boete

Voor Chavez Jr. was 2012 nou niet bepaald een mooi jaar. Hij leed in september zijn eerste nederlaag uit zijn carrière, verloor daarmee zijn titel en werd positief bevonden op het gebruik van cannabis. Hij werd geschorst door de WBC en kreeg een boete van $20,000 opgelegd. Naar verwachting zal Chavez Jr. in januari voor de Nevada Athletic State Commission moeten verschijnen.