Steve Cunningham is er gisteravond niet in geslaagd om een overwinning te boeken op de Pool Tomasz Adamek. Het was de tweede ontmoeting tussen de heren. In 2011 namen ze het al tegen elkaar op in het cruisergewicht en won Adamek op split beslissing. Gisteravond ontmoetten de heren elkaar in het zwaargewicht.

Belazerd

Cunningham was twaalf rondes de betere en had al snel de controle over de partij. Desondanks kreeg de 36-jarige Amerikaan het voordeel van slechts één jurylid. Deborah Barnes en Dave Greer gaven de scores van 115-113 en 116-112 in het voordeel van Adamek. Tom Miller gaf de score van 115-113 in het voordeel van Cunningham. Na afloop van het gevecht waren de meningen verdeeld en spraken de media en fans hun ongenoegen uit. Cunningham zou belazerd zijn.

“Het is geen spelletje”

Cunningham was na afloop van het gevecht in tranen. “Ik weet niet wat ik nog meer kan doen. Wat kan ik zeggen? Wat kan ik doen? Je kan niet iedereen knock-out slaan. Wij deden ons ding in de ring. Ik kan er niet tegen als ik op zo’n manier belazerd wordt. Wat moet er gebeuren in het boksen zodat dit niet weer zal gebeuren? Het is geen spelletje,” aldus een zeer ontdane Cunningham.