Voormalig wereldkampioen David Haye is nog steeds bezig met het veiligstellen van een gevecht tegen Vitali Klitschko. Zijn doel voor 2013 is het knock-out slaan van Klitschko.

Boksen of politiek?

Maar WBC zwaargewicht kampioen Vitali Klitschko is er nog steeds niet over uit of hij verder zal gaan met zijn bokscarrière. De 41-jarige Oekraïner zal voor het einde van het jaar een beslissing moeten maken of hij door zal gaan met zijn bokscarrière of dat hij zich volledig zal gaan storten op de politiek.

Contract

Haye liet al eerder weten te zullen stoppen met boksen als Klitschko besluit een punt achter zijn carrière te zetten. “Het is geen geheim dat ik Vitali Klitschko in 2013 knock-out wil slaan. Het contract voor het gevecht ligt klaar om getekend te worden. Niemand weet of Vitali ooit nog een stap in de ring zal zetten, laat staan het tegen zo’n gevaarlijk iemand opnemen als mij. Wat ik wel weet is dat ik volgend jaar rond deze tijd een gepensioneerde voormalig wereld zwaargewicht kampioen ben of de nieuwe wereld zwaargewicht kampioen,” aldus Haye.