Na 127 professionele MMA-partijen over een periode van 17 jaar zet UFC Hall of Famer Dan Severn een punt achter zijn carrière.


foto: Dan Severn (l) met Frank Shamrock

Officieel

Severn, die op 17 november bekend maakte dat hij op 1 januari 2013 een punt achter zijn carrière zou zetten, heeft het nieuws gisteren officieel naar buiten gebracht. “Mijn ultieme doel voor 2012 was om een punt achter mijn MMA-carrière te zetten. Ik probeerde mijn eigen afscheidstour te regelen waarin ik het in mijn laatste drie partijen op zou nemen tegen Mark Coleman, Ken Shamrock en Royce Gracie. Deze partijen konden helaas geen doorgang vinden,” aldus Severn. Severn zal in 2013 wel actief blijven in de sport. Hij zal zijn carrière als professioneel worstelaar voortzetten.

UFC Hall of Fame

Severn won op 7 april 1995 het UFC 5 evenement na overwinningen op Joe Charles, Oleg Taktarov en Dave Beneteau. Op 16 april 2005 werd Dan Severn na Royce Gracie en Ken Shamrock de derde persoon die opgenomen werd in de UFC Hall of Fame. In zijn MMA-carrière kwam de 54-jarige Severn 127 keer in actie. Maar liefst 101 partijen wist Severn te winnen waarvan 77 voortijdig.