Alistair Overeem heeft vandaag tijdens zijn hoorzitting bij de Nevada Athletic State Commission te horen gekregen dat hij een licentie ontvangt voor zijn gevecht tegen Antonio Silva.

Positief

Overeem verscheen in april voor het laatst voor de commissie. Toen werd de 32-jarige Overeem voor een periode van 9 maanden geschorst vanwege een positieve drugstest. Door deze positieve test ging zijn titelgevecht tegen Junior dos Santos niet door.

Negatief

Overeem moest vandaag weer voor de commissie verschijnen en kreeg te horen dat al zijn testen, die hij tussen juni en november heeft afgestaan, negatief binnen gekomen waren. Overeem was erg blij met het nieuws en is er helemaal klaar voor. “Ik denk dat wij er alles aan gedaan hebben om onze fouten te herstellen. Ik ben er klaar voor om mijn leven weer op de rails te krijgen,” aldus Overeem. Overeem kwam na zijn gevecht tegen Brock Lesnar op 30 december niet meer in actie. Desondanks beschouwt Overeem 2012 niet als een verloren jaar. “2012 was geen verloren jaar. Het was een jaar waarin ik heb geleerd van mijn fouten en mezelf heb voorbereid op een beter 2013.”