Mikey Garcia heeft gisteravond in Madison Square Garden goede zaken gedaan. De ongeslagen vedergewicht bokser won op technische beslissing van Orlando Salido en sleepte daarmee de WBO vedergewicht titel binnen.

Kopstoot

Op een kopstoot na had Salido weinig in te brengen, ook volgens Garcia. “Het was het perfecte gevecht. Ik gaf hem een goed pak rammel en toen kwam hij met zijn hoofd tegen mijn gezicht. Maar het was een ongelukje,” aldus Garcia. Na de kopstoot besloot de ringarts dat het voor Garcia te gevaarlijk was om verder te vechten. “Ik onderzocht hem en het was gebroken,” zegt Dr. Robert Polofsky over de neus van Garcia. “Het was te gevaarlijk voor hem om zo verder te vechten, daarom besloten wij een eind aan het gevecht te maken. Hij kon geen ademhalen.”

Scorebriefjes

Benjy Esteves, de derde man in de ring, liet de beslissing over aan de scorebriefjes waarop Garcia overduidelijk aan de winnende hand was. Met de scores van 79-70, 79-69, 70-69 was het Garcia die door middel van technische beslissing met de overwinning naar huis ging.