Manuel Charr zal op 22 februari zijn WBC International Silver zwaargewicht titel verdedigen in Galati in Roemenië. Naar een tegenstander wordt op dit moment gezocht.


foto: Manuel Charr (l) in gevecht met WBC zwaargewicht kampioen Vitali Klitschko

“Ik wist niet dat hij een vechter is”

De 28-jarige Charr, die zijn laatste partij overtuigend won van de Duitser Konstantin Airich, had kort geleden wat woorden op Twitter met de ongeslagen Deontay Wilder. “Ik weet amper wie die jongen is. Ik wist niet dat hij een vechter is. Niemand in Europa heeft ooit van hem gehoord. Toen ik naar zijn record keek wist ik waarom niemand van hem gehoord had. Hij zal het eerste tegen mensen met een hartslag op moeten nemen voordat hij mij uitdaagt. Ik wil een rematch tegen Vitali Klitschko. Ik denk niet dat als ik een jongen als Wilder een pak rammel geef, mij dat dichter bij mijn doel brengt. Maar als hij naar Europa wil komen dan mag hij het misschien tegen mij opnemen voor de titel. Ik ren voor niemand weg,” aldus Charr.

Vitali Klitschko

Zoals zovelen verloor ook Charr van Vitali Klitschko en blijft hij als zovelen doordrammen om het tegen de huidige WBC zwaargewicht kampioen op te nemen. “Vitali weet hoe het voelt wanneer je moet stoppen vanwege een snee in een wereldtitel gevecht. Hij weet ook hoe het voelt als je het tegen iemand op wil nemen ermee stopt en je geen tweede kans geeft. Ik hoop niet dat hij dezelfde fout maakt als Lennox Lewis enkele jaren geleden,” aldus Charr.